Sałatka z kaszą, fetą i bakaliami
Wydaje się, że to połączenie nie ma prawa dobrze smakować – intensywna kasza gryczana, słona feta…
Wydaje się, że to połączenie nie ma prawa dobrze smakować – intensywna kasza gryczana, słona feta…
No i mamy wrzesień. Sezon grillowy powoli zmierza ku końcowi, ale zostało nam jeszcze kilka weekendów,…
Botwinka i feta to od jakiegoś czasu moje ulubione połączenie. Te dwa smaki idealnie się dopełniają…
W sezonie grillowym sałatki jemy co tydzień. Najczęściej na bazie sałaty lodowej, bo są orzeźwiające i mają…
Mówić o dyni w samym środku wiosny to jak serwować pierniczki na Wielkanoc. Ale akurat dynia…
Szaszłyki z piekarnika? Czemu nie! Szczególnie kiedy za oknem wiosna jeszcze nie może się zdecydować, czy…
Pesto uwielbiam, głównie to z jarmużu, ale pesto z buraków nie jadłam jeszcze nigdy. Skusił mnie…
Gruzińskie chlebki chaczapuri to rodzaj pieczywa przygotowywanego na patelni. Do środka można dać dowolne nadzienie. Najczęściej…
Czy wiśnia i mięso do siebie pasują? Nie byłam przekonana, ale musiałam to sprawdzić. Po powrocie…