Kurczak zapiekany z ziemniakami i szparagówką
Po dwóch latach przerwy kupiłam ponownie garnek rzymski (poprzedni niestety pękł) i zaczynam od nowa przygodę…
Po dwóch latach przerwy kupiłam ponownie garnek rzymski (poprzedni niestety pękł) i zaczynam od nowa przygodę…
Jogurtowe ciasto drożdżowe jest jednym z moich ulubionych. Przygotowuje się z niego tureckie bułeczki o nazwie…
Kiedy słyszę „vege”, nabieram dystansu. Na razie opieram się wszelkim kulinarnym modom drugiej dekady XXI wieku….
Szakszuka to jedno z lepszych dań z wykorzystaniem jajek, zaraz po jajecznicy. Przygotowuję ją najczęściej na…
Nie sądziłam, że to połączenie smaków tak mi przypadnie do gustu. Zazwyczaj przygotowuję surówki z kapusty…
Zdaję sobie sprawę z tego, że pewnie tuż po świętach nie możecie patrzeć na jedzenie, ale…
Cobbler to danie ukryte pod zapieczonym ciastem. Robiłam już wersję na słodko (była genialna – koniecznie…
Już po raz drugi przychodzimy do Was z Wielką Niespodzianką. Po sukcesie świątecznego e-booka, który pobrało…
To będzie tydzień pod znakiem jarmużu. Kiedyś już robiłam zupę z jego wykorzystaniem, ale to była…