Semlor
Grudniowe świętowanie i ucztowanie zaczynamy od szwedzkich bułeczek semlor. Co prawda są to tradycyjnie bułeczki karnawałowe,…
Grudniowe świętowanie i ucztowanie zaczynamy od szwedzkich bułeczek semlor. Co prawda są to tradycyjnie bułeczki karnawałowe,…
Uwielbiam Boże Narodzenie. Jak dla mnie okres przedświąteczny mógłby się zaczynać koło września. Mamy połowę listopada,…
W ubiegłym roku korzystałam z przyprawy do piernika w torebce. Tym razem postanowiłam przygotować się do…
Poleca: Ewa Źródło: Moje Wypieki Fot. Ewa W sklepie raczej ich nie kupuję. Przeraża mnie to,…
Poleca: Krolcia Źródło: TVN Style Fot. Krolcia Został mi po świętach kokos. Zawsze lubiłam kokosanki i…
Poleca: Ewa Źródło: Every Cake You Bake Fot. Ewa Galette des rois to ciasto wpisujące się…
Dynia jest w zasadzie sezonowa, ale zamrożona może nam służyć przez cały rok. Taka właśnie dynia…
Poleca: Ewa Źródło: Moje Wypieki Fot. Ewa Od kiedy zobaczyłam je na Moich Wypiekach, zawsze chciałam…
Poleca: Ewa Źródło: Na Miotle Fot. Ewa Po ostatnich wypiekach zostało mi sporo białek. A jak…