Chleb na zakwasie z orzechami wg Hamelmana
Pieczywo to równie istotny element świąt jak uszka i pierogi. Jeśli zabraknie dwunastej potrawy, to zawsze można…
Pieczywo to równie istotny element świąt jak uszka i pierogi. Jeśli zabraknie dwunastej potrawy, to zawsze można…
Uwielbiam ciasto drożdżowe. Nie tylko za smak, ale także za to, że można z niego zrobić…
Fot. Ewa Lubię tę metodę pieczenia chlebów na zakwasie. Samego zakwasu używa się niewiele, a cały…
Dawno dawno temu, kiedy używałam jeszcze maszyny do pieczenia chleba, bałam się mąki razowej. Ani jeden…
Poleca: Ewa Źródło: Doradca Smaku Fot. Ewa Uwielbiam chałki. Najczęściej piekę je na piątkowe śniadania. I…
Dziś Światowy Dzień Chleba. Ja swoją przygodę z pieczywem zaczęłam ładnych parę lat temu – od…
Jarmuż – moje tegoroczne odkrycie. W sezonie infekcji faszeruję nim dzieci, ile się da. Do tej…
Poleca: Ewa Źródło: Kuchennymi Drzwiami Fot. Ewa Oj, nie sprzyja sierpień tegoroczny domowym piekarzom. Kiedy na…
Poleca: Ewa Uśpiony, bardzo gęsty zakwas Fot. Ewa Zakwas żytni, pszenny i każdy inny możemy trzymać…