Chleb na maślance na zakwasie żytnim według Piotra Kucharskiego
Dziwne są receptury Piotra Kucharskiego na pieczywo na zakwasie. Czas wyrastania podobny jak u Hamelmana, tyle…
Dziwne są receptury Piotra Kucharskiego na pieczywo na zakwasie. Czas wyrastania podobny jak u Hamelmana, tyle…
To pierwszy chleb na drożdżach, który upiekłam z książki Piotra Kucharskiego. Bardzo smaczny, choć co niektórzy…
Najczęściej w przepisach na chleby pszenne są wskazówki, jak je składać w czasie wyrastania ciasta. Trzeba…
Poleca: Ewa Źródło: Przepis na chleb Fot. Ewa Są (co najmniej) dwa sposoby przygotowywania zakwasu pszennego….
Poleca: Ewa Źródło: Kornik w kuchni Fot. Ewa Lubię pieczywo z dodatkami. Zazwyczaj są to ziarna,…
Jarmuż odkryłam dopiero w tym roku. I przepadłam na amen. Od tamtej pory jadłam go już…
Poleca: Ewa Źródło: Mienta Blog Fot. Ewa Z tymi 10 minutami to trochę naciągane, ale faktycznie…
Bałam się tej książki. Nie wiedziałam, czy sobie z nią poradzę. Na razie testuję kolejne chleby…
Zwykły chleb na drożdżach. Zwykły, nie maślany, nie słodki, zwykły. Zawsze szukałam pieczywa, które będzie neutralne…