Ewa Hangel „Vegekociołkowanie” – recenzja
Kiedy słyszę „vege”, nabieram dystansu. Na razie opieram się wszelkim kulinarnym modom drugiej dekady XXI wieku….
Polecane przepisy
Konrad Budzyk „Hummusy i pasty” – recenzja
Hummusu nie jadłam nigdy, z past kanapkowych najbardziej lubię twarożek urabiany z jogurtem, ale nie wiem,…
Barszcz czerwony błyskawiczny
Jeśli brakuje czasu na zrobienie obiadu, można kupić barszcz w torebce i rozpuścić go w wodzie, ale po…
Scones dyniowe
Nie wiem, czy jest jakieś pieczywo, które lubię bardziej niż bułeczki scones. Uwielbiam zakwas, doceniam ogrom…
Czekoladowy sernik
Przepis dostałam od koleżanki. Jej ciasto było trochę… budyniowate w środku, ale czekoladowa góra była po…
Baghrir – marokańskie naleśniki kakaowe
Przedziwne są te naleśniki. Po pierwsze nie mają w składzie jajek. Po drugie są na drożdżach…
Ciasteczka z mandarynkami – z cyklu 5 o’clock, czyli ciastko do herbatki #1
Rozpoczynamy nowy cykl na blogu! 5 o’clock, czyli ciastko do herbatki – co piątek punktualnie o…
Zobacz też mój drugi blog!
Zawodowo zmieniam teksty na lepsze i szkolę korektorów. Zapraszam Cię do świata po drugiej stronie książki!
Artykułów