Biruta Markuza, „Przyprawy z całego świata”
Tekst: Ewa Fot. Zysk i S-ka „«Mam, dodam, jaki będzie efekt?» Książka jest zbiorem elementarnych odpowiedzi…
Polecane przepisy
Sernik gotowany
Sernik gotowany to specjalność mojej Teściowej. Nie jest mdły jak niektóre serniki, nie jest też bardzo…
Muffiny klasyczne czekoladowe
Siła prostoty. Kombinuję od czasu do czasu z różnymi muffinami, ale uświadomiłam sobie niedawno, że NIGDY…
Pączki kukurydziane z twarożkiem – bezglutenowe
Zewsząd słychać, że człowiek przyzwyczajony do glutenu będzie miał duży problem, żeby polubić bezglutenowe pieczywo czy…
Frużelina wiśniowa
Jak przygotować frużelinę i do czego ją wykorzystać? Może się przydać do wielu słodkich wypieków, jako…
Jak zaplatać chałkę? Trzy metody zaplatania chałki z 1 pasma
Jak zaplatać chałkę? To proste – tak jak warkocz. Jeszcze kilka lat temu właśnie tak odpowiedziałabym…
Guacamole
Uwielbiam połączenie awokado i limonki, ale do tej pory jadłam je jedynie na słodko – albo…
Zobacz też mój drugi blog!
Zawodowo zmieniam teksty na lepsze i szkolę korektorów. Zapraszam Cię do świata po drugiej stronie książki!
Artykułów