Chaczapuri ze szpinakiem
Gruzińskie chlebki chaczapuri to rodzaj pieczywa przygotowywanego na patelni. Do środka można dać dowolne nadzienie. Najczęściej…
Polecane przepisy
Fougasse
Fougasse to rodzaj płaskiego chleba, prosto z Prowansji. Przypomina trochę włoską focaccię. Wyróżnia się kształtem przypominającym…
Jajka zapiekane w cieście francuskim
Wszyscy w naszym domu uwielbiają jajecznicę. Ale podać jajecznicę na kolację dla znajomych? Nie wypada. Znaleźliśmy…
Hummus klasyczny
Hummus to aromatyczna pasta przyrządzona na bazie ciecierzycy z dodatkiem sezamu i czosnku. Nie są to…
Ciasto 3 bit – dietetyczne
3 bit w wersji rozpustnej pojawił się na blogu przed chwilą. Ale żeby nie ucierpieli Ci,…
Kakaowe gniazdka z kokosem
I znów pomysł zaczerpnięty z Pinteresta. Tylko nadzienie zmieniłam. W oryginale było czekoladowe, mnie bardziej pasuje…
Kalafior zapiekany
Jakiś czas temu rozmawiałam z kuzynami ze Stanów, którzy powiedzieli mi, że Amerykanie kompletnie zwariowali na…
Zobacz też mój drugi blog!
Zawodowo zmieniam teksty na lepsze i szkolę korektorów. Zapraszam Cię do świata po drugiej stronie książki!
Artykułów