Granola miodowa
To druga – po żurawinowej – granola, jaką robię najczęściej. I ciągle nie mogę się zdecydować,…
Polecane przepisy
Czapati, chapati, ćapati
To najprostsze chlebki świata. My powiedzielibyśmy – podpłomyki, a w kuchni indyjskiej nazywają je czapati (inaczej…
Kompot z rabarbaru
Kompot z rabarbaru to klasyka, która w sezonie powinna się znaleźć w każdej kuchni. I nie…
Scones parmezanowe
Do tej pory jadłam tylko słodkie sconesy. Ale moim zdaniem scones parmezanowe biją je na głowę….
Chałka
Piątkowy poranek dobrze zacząć z radiową Trójką, redaktorem Mannem i… chałką! Od kiedy znalazłam ten przepis,…
Krem truflowy – do tortów, orzeszków i muffinów
Potraficie sobie wyobrazić coś naprawdę pysznego? Zróbcie to! A teraz wyobraźcie sobie, że istnieje smak jeszcze…
Sorbet z kiwi
Do przygotowania tych lodów potrzebna będzie maszynka – ale nie trzeba wcale wydawać na nią majątku. Najzwyklejsza…
Zobacz też mój drugi blog!
Zawodowo zmieniam teksty na lepsze i szkolę korektorów. Zapraszam Cię do świata po drugiej stronie książki!
Artykułów